Dieren

Eerlijk vlees uit Maliskamp Buiten

Onze Lakenvelder koeien grazen in de weides rond de boerderij. Na een goed leven worden de runderen uiteindelijk geslacht. We houden zicht op het hele proces in de slagerij tot aan de verpakking in kleine hoeveelheden en het diepgevroren eindproduct. Eerlijk vlees. 

De kruidenrijke graslanden van Maliskamp Buiten worden begraasd met lakenvelder runderen. De dieren zijn het hele jaar buiten en kunnen ook schuilen. In die schuilplaats worden ze in de winter ook bijgevoerd. Naast de lakenvelder runderen zijn er landvarkens en landgeiten. De landgeiten worden ingezet voor landschapsonderhoud. De landvarkens worden gehouden op de kruidenrijke en faunarijke akkers.

Het lakenvelder rund is een oud-Hollands ras dat tegenwoordig zo zeldzaam is dat het met uitsterven wordt bedreigd. Wereldwijd zijn er circa 1.500 koeien bij het stamboek geregistreerd. Gelukkig is dit aantal tegenwoordig stabiel (2019 telde 1.512 stamboek runderen).

Het eten van lakenveldervlees is niet alleen extreem lekker, het draagt ook bij aan de instandhouding van het ras. Immers, des te meer vraag er naar is, des te meer dieren worden gehouden.

Meer informatie is te vinden op:
zeldzamerassen.nl/lakenvelderrund/ en
lekkerlakenvelder.nl/.

Biefstukreepje (ca 300 gr)

Braadvlees / runderlappen (300-400 gr)

Entrecote (2 x ca 200 gr)

Hacheevlees / poulet (ca 250 gr)

Hamburgers (2 x ca 120 gr)

Kogelbief (2 x ca 150 gr)

Ribeye (ca 300 gr)

Riblappen (ca 300-400 gr)

Rosbief (ca 300- 400 gr)

Runderbief (2 x ca 150 gr)

Rundergehakt (ca 300 gr)

Runder saucijzen (2 x ca 100 gr)

Schenkel (per stuk)

Soepvlees (ca 300 gr)

Stoofvlees (ca 250 – 350 gr)

Sucadelappen ( ca 300-400 gr)

Tartaartjes (2 x ca 100 gr)

Beschrijving aanbod volgt …